Child Academy Sports

 

Måndagen den 6 November påbörjar vi ett helt nytt Sverige unikt pilotprojekt på Ultuna förskola! Tanken är att skapa en idrottsförskola där vi utgår ifrån en vanlig avdelning för barn mellan 3-6 år och introducerar sedan även olika idrotter på ett roligt och kravlöst sätt. Syftet är att ge barnen den bästa möjligheten till fysisk rörelse och välmående. Vi vill ifrån en tidig ålder ge barnen chansen att få upptäcka den glädje och lycka som idrotten kan ge och bidra till ett livslångt hälsosamt liv.

Allt fler skolor har statistiskt sett mindre antal schemalagda timmar tilldelade varje vecka för fysisk rörelse och idrottande. Många barn och ungdomar blir mer och mer involverade i dataspels världen, vilket i många fall resulterar i en stillasittande hobby där fysisk aktivitet lyser med sin frånvaro. Vårt ”online” samhälle kräver allt mer uppmärksamhet och tid. Det utövas inte alls lika mycket spontanidrott och fysisk träning som för 30 år sedan. Dessa negativa trender vill vi gärna motverka.

Studier har tydligt visat ett samband mellan aktiva barn i rörelse och en bättre skolgång. Vi kommer på ett roligt och lekfullt sätt få in koncentration, koordination, motorik och samhörighet i vår verksamhet. Träningen kommer för barnen mellan 3-6 år att anpassas efter individuell mognad och utveckling. De kommer att få möjligheten att prova på t ex: tennis, padel, badminton, fotboll, innebandy, friidrott, gymnastik och längdskidåkning m fl.

 

Vill ni ställa er i kö till oss så gå gärna in på: ebarnungdom.uppsala.se, och lägg in era uppgifter. Sök sedan till Ultuna förskola.

Varmt välkomna!

 

Har ni några frågor eller vill komma ut och besöka oss, kontakta gärna:

Lars Pettersson

E-post: lars.pettersson@childacademy.se

Mobil: 070-919 81 07

 

Call Now Button