Tyst och giftfri lekmiljö

Tyst och Giftfri Miljö

Glädje, rörelse och aktivitet inom förskolan, skolan och hemmet är alla viktiga faktorer för barnens utveckling. Barn skall höras inte leksakerna. Vi kommer att satsa på ett nära samarbete med företaget Tysta leksaker och ge barnen en lugn lekmiljö. Leksakerna ger arbetsro, koncentration och lugna barn. De är bl a Bloco för inlärning, känselbollar och mjuka djur för de minsta, konstruktion och spel samt tysta byggklossar mm.

Deras sortiment av PVC-fria vilmadrasser , ekologiska kuddar, filtar m.m tillverkas av Nottoonoisy AB i Gunnebo – det bästa för ditt barn.

Miljö och Mat

Förskolan köper ekologisk mjölk och yoghurt från 7 gårdar i Uppland. Vi köper ekologiska produkter så långt som det är möjligt. Lunchen caterar vi från Happy Food (www.happyfood.se) som har ekologisk och närproducerad mat. De lagar mat ifrån grunden så långt det är möjligt.

Vi strävar efter en hållbar utveckling. Det är mycket som ingår i det, t ex en god arbetsmiljö och att alla ska ha god hälsa och få kunskaper i vad det är.

Vi håller nere sockerintaget genom att inte servera produkter med onödigt mycket socker i. Vid speciella tillfällen såsom traditioner eller månadsfest så gör vi undantag ibland. Vi serverar inte godis.

För oss är en god arbetsmiljö viktig både för barn och vuxna. Hos oss ska alla trivas och kunna växa. Ditt barn får vara i en generös miljö med engagerade pedagoger.

Vi är ute i naturen och har minst en gång i veckan miniröris eller liknande. Att röra på sig är viktigt för hälsan.

Personal har utbildning i hjärt-lungräddning, även brandutbildning. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt.

Call Now Button