Välja förskola

För dig som förälder

Hos oss får barnen på ett lekfullt sätt prova på olika idrotter. Tillsammans skapar vi en trygg och hållbar miljö, där alla får möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Vi älskar idrott och hälsa och tycker detta är viktigt redan i förskoleåldern.

Inskolningen

Vi vill att ert barn ska få en så bra start som möjligt och trivas på förskolan, därför är det viktigt att barnet får en trygg inskolning. För att uppnå en trygg inskolning för både barnet och er som vårdnadshavare, vill vi i personalen ha ett bra samarbete. 

 Vi använder oss av 14-dagars inskolning. Detta innebär att även om inskolningen tar kortare tid för ditt barn, så önskar vi att du som vårdnadshavare är tillgänglig för att hämta ditt barn när som helst under dagen om det skulle behövas under de första två veckorna. Första dagen börjar med att ni och ert barn kommer på ett introduktionssamtal. Det ger oss en chans att lära känna varandra, ni får möjligheten att delge information kring ert barn som är bra för oss att veta och vi kan informera om förskolan och verksamheten. Samtalet tar ungefär 30-60 minuter. Efter samtalet har ni möjlighet att gå runt och titta på förskolans lokaler och utomhusmiljön.  

Bra att veta för dig som vårdnadshavare

Förkyld?
Det är mycket vanligt att barn får infektioner i samband med sin förskoletid och speciellt under det första året i förskolan. Då är det bra att vara extra noga med hygienen när du själv eller barnet har en infektion. Ett av de bästa sätten att minska smittspridning är att tvätta händerna ofta och alltid före maten och efter toalettbesök. Det är också bra att lära barnet att hosta i armvecket istället för i händerna. Om barnet använder gosedjur eller snuttefilt kan det vara klokt att tvätta dem regelbundet och speciellt efter en infektion.

Vad gäller vid kräksjuka?
Om ett barn har haft kräksjuka är reglerna lite hårdare. Då är barnet välkommet tillbaka till förskolan när det äter som vanligt och inte har kräkts eller haft diarré på 48 timmar.

Allmänt kring sjukdomar
Det är allmäntillståndet som avgör, men det finns en generell regel att barnet ska ha varit feberfritt i ett dygn. Det är viktigt att barnet är tillräckligt piggt för att orka med en dag på förskolan med de andra barnen och de vanliga aktiviteterna. Oftast är tempot lite högre på förskolan än hemma.

Vanliga besvär och sjukdomar hos barn – 1177

Engagerad personal! Det känns tryggt att lämna mina barn hos er.

— Johanna Östberg

Personalen uppmuntrar till nyfikenhet! Lärande om t.ex. djur kan ske genom lek.

— Daniel Sköld

En förskola i mindre format ger stor gemenskap. All personal känner alla barn.

— Förälder

Child Academy Sports

Ansök om plats

Med positivitet och trygghet skapar vi förutsättningar för lärande. Idrotter på ett roligt och kravlöst sätt.