Förskola Uppsala

Vår förskola i Uppsala

Anläggningen ligger i ett av Uppsalas finaste naturområde nära Ekoln, en del av Mälaren. Det tar endast 10 min promenad för barnen att komma till det vackra Dalkarlskärret där man kan gå på upptäcksfärder samt åka skridskor vintertid och grilla hela året runt.

Förskola Uppsala

Child Academy Sports Uppsala förskola

Child Academy Sports Uppsala förskola startades i augusti 2009 med en avdelning. Under 2013 byggde vi ut förskolan och nu består den av 3 avdelningar, för barn i åldrarna 1-5 år. Förskolan ligger i det natursköna Vreta, Uppsala näs. Här har vi nära till den underbara naturen. Vi kan direkt komma ut i skogen direkt ifrån grinden på gården. På gångavstånd ligger Dalkarlskärret som är ett naturskyddsområde.

Vill ni ansöka till oss så gå gärna in på: ebarnungdom.uppsala.se, och lägg in era uppgifter. Sök sedan på Child Academy Uppsala förskola.

Fastigheterna

Anläggningen består av två toppmoderna fastigheter. Den ena är en anpassad enplans villa uppförd av JM år 2009 med utmärkta faciliteter för de minsta barnen. Barnen har en fin skyddad plats där de kan sova ute i sina vagnar. Altanen utgör en bra samlingsplats för t ex en fruktstund. Vår nya fina fotbolls-/hockeyrink bjuder in till spontanidrott hela året runt! Den andra villan är en anpassad tvåplans villa uppförd av Götenehus år 2013 med fina möjligheter till pedagogisk verksamhet och lek. Här går de mellersta barnen på bottenvåningen och de äldsta barnen på övervåningen.

Villa Villekulla

På Villa Villekulla går det barn i åldrarna 1-3 år. När barnen börjar på Villa Villekulla är det många nya intryck. Därför ligger fokus på att få barnen trygga med pedagogerna, förskolans inne- och utemiljö samt de andra barnen. För att barnen ska bli trygga skapar personalen goda relationer med varje enskilt barn och intar ett nära arbetssätt där barnet står i centrum. På Villa Villekulla ser vi barnen som kompetenta individer där barnens utveckling och lärande i fokus. Flera gånger i veckan får barnen på ett lekfullt sätt bekanta sig med olika idrotter, vi övar bland annat koordination och balans.

img-1

Mattisborgen

På Mattisborgen går barn i åldrarna 2-4 år. Vi arbetar mestadels indelade i två mindre grupper. Varje termin arbetar vi med projekt och i det arbetet väver vi samman strävansmålen i Läroplanen för förskolan med barnens intresse. Barnen på vår avdelning har stort inflytande över sin dag och vi strävar efter att stärka varje barns tilltro till sig själv och sin egen förmåga att lyckas! Flera gånger i veckan får barnen på ett lekfullt sätt bekanta sig med olika idrotter, vi övar bland annat koordination och balans.

img-2

Junibacken

På avdelningen Junibacken går barn i åldrarna 4-5 år. Vi arbetar mycket skolförberedande och vi tar på ett lekfullt sätt in bokstäver och siffror som en naturlig del i vardagen. Hos oss står barnens egna ansvar i fokus och vi satsar mycket på att de ska känna sig självständiga. Något som ständigt genomsyrar verksamheten är att ha en trygg barngrupp där alla kan leka med alla, detta gör vi genom samarbetsövningar och gemensamma lekar. Flera gånger i veckan får barnen på ett lekfullt sätt bekanta sig med olika idrotter, vi övar bland annat koordination och balans.
Varje vecka åker vi till USIF tennsihall och har olika idrotter och lekar, allt för skapa rörelseglädje för våra barn!

img-3

Engagerad personal! Det känns tryggt att lämna mina barn hos er.

— Johanna Östberg

Personalen uppmuntrar till nyfikenhet! Lärande om t.ex. djur kan ske genom lek.

— Daniel Sköld

En förskola i mindre format ger stor gemenskap. All personal känner alla barn.

— Förälder

Child Academy Sports

Ansök om plats

Med positivitet och trygghet skapar vi förutsättningar för lärande. Idrotter på ett roligt och kravlöst sätt.