Child Academy Sports – Idrottsförskola

 

Fredagen den 1 februari 2019 påbörjade vi ett helt nytt Sverige unikt pilotprojekt på våra förskolor! Tanken är att skapa en idrottsförskola där vi utgår ifrån en vanlig avdelning med de äldsta barnen och introducerar sedan även olika idrotter på ett roligt och kravlöst sätt. Syftet är att ge barnen den bästa möjligheten till fysisk rörelse och välmående. Vi vill ifrån en tidig ålder ge barnen chansen att få upptäcka den glädje och lycka som idrotten kan ge och bidra till ett livslångt hälsosamt liv.

Läs gärna mera om hur viktigt det är med fysisk aktivitet genom att lyssna till Anders Hansen: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319465?programid=2071

Vill ni ställa er i kö till oss så gå gärna in på: ebarnungdom.uppsala.se, och lägg in era uppgifter. Sök sedan till Child Academy Uppsala förskola eller till Child Academy Ultuna förskola.

 

Varmt välkomna!

Spontanidrott är kul, tycker barnen

Allt fler skolor har statistiskt sett mindre antal schemalagda timmar tilldelade varje vecka för fysisk rörelse och idrottande. Många barn och ungdomar blir mer och mer involverade i dataspels världen, vilket i många fall resulterar i en stillasittande hobby där fysisk aktivitet lyser med sin frånvaro. Vårt ”online” samhälle kräver allt mer uppmärksamhet och tid. Det utövas inte alls lika mycket spontanidrott och fysisk träning som för 30 år sedan. Dessa negativa trender vill vi gärna motverka.

Aktiva barn – bättre skolgång

Studier har tydligt visat ett samband mellan aktiva barn i rörelse och en bättre skolgång. Vi kommer på ett roligt och lekfullt sätt få in koncentration, koordination, motorik och samhörighet i vår verksamhet. Träningen kommer för barnen mellan 5-6 år att anpassas efter individuell mognad och utveckling. De kommer att få möjligheten att prova på t ex: tennis, padel, badminton, fotboll, innebandy, friidrott, gymnastik och längdskidåkning mfl. Vill ni ställa er i kö till oss så gå gärna in på: ebarnungdom.uppsala.se, och lägg in era uppgifter. Sök sedan på Ultuna förskola.

Call Now Button